Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-content/themes/OptimizePress/lib/admin/admin-interface.php on line 1
Afectiuni si remedii naturale 1 « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Afectiuni si remedii naturale 1

Bataturi

Bataturile din palme si cele de la picioare sunt foarte dureroase cind incep sa crape. De regula, si din comoditate se ia o crema oarecare si se unge locul respectiv pina se simte moale, dar asta nu inseamna ca si trece. Exista remedii naturale si la indemaina  oricui:

  • slanina de porc de preferat crescut in gospodarie, seara se taie o feliuta subtire, indeajuns de mare cit sa acopere locul batatorit, se  pune o soseta  peste ea si se lasa pina dimineata. Se repeta procedeul in 7 seri
  •  jumate de ceapa coapta pe plita se stropeste cu otet de mere, se leaga cu un pansament peste locul dureros si se tine legata acolo intre 8-12 ore, se repeta tratamentul pina trece batatura
  • ulei de ricin (de la magazinele naturiste), se unge batatura si se acopera cu pansament
  • frunze de rostopasca. planta se culege cind e inflorita, iar cu sucul din tulpina plantei se unge batatura, de preferat, seara timp de o saptamina
  • usturoi ras, 2-3 catei se aplica pe un pansament si se leaga locul pina dimineata, se repeta intre 10- 15 zile
  • propolis solid. se inmoaie o bucatica de propolis in apa fierbinte, pina cind ajunge ca o plastelina moale, se intinde pe locul cu pricina si se panseaza cu tifon. Bataturile se vindeca intii la suprafata, moment in care marea majoritate intrerup tratamentul si bataturile reapar.
  • frunzele proaspete de patlagina se prind cu un leucoplast, dupa ce au fost binenteles spalate, pe locul batatorit si se repeta seara de seara pina trece.

Bronsita

Tuberculoza pulmonara, bronsite cronice, tusea, guturaiul aceste afectiuni ale gitului si ale cailor respiratorii au leacuri care se gasesc in natura.

  • Hrean. Se ia o radacina de hrean sanatoasa, se da pe razatoare, atentie ca pisca la ochi, se pun  peste ea 2-3 linguri de miere, amestecinduse bine si se lasa 10-15 minute.

    Se strecoara printr-o sita cu tifon si se obtine un sirop crud. Hreanul ramas in sita se pune la fiert intr-un ibric, cu apa cit sa-l acopere si 3 linguri de miere. Dupa ce a fiert se pune din nou la strecurat  prin apasare. Racit fiind, se pune peste primul sirop si se agita. Din acest sirop se iau 3 linguri pe zi. Are calitati de regenerare a mucoaselor si mai este recomandat si pentru a elimina ingrosarea venelor.

  • Soc. Din 5 flori de soc, uscate in prealabil se face o infuzie cu 1 litru de apa clocotita. Dupa ce s-a racit se adauga miere si jumatate de lamaie. Se strecoara si se beau 3-4 cani pe zi.
  • Ceapa. Se iau 3 cepe mici, se taie in patru cu coaja cu tot, 5 nuci se sparg fara a alege doar miezul, si se pun intr-un litru de apa la fiert. Se fierb 5 minute, se strecoara, se indulceste cu miere si se bea caldut.
  • Potbal. Se iau 2-4 frunze de potbal si se pun in jumatate litru de lapte la fiert. In momentul fierberii se adauga o jumatate lingurita de untura de porc proaspata. Se bea din acest amestec cite o canita, seara inainte de culcare.
  • Usturoi. Doi catei de usturoi se pun zdrobiti intr-o cana de lapte rece. Se da la foc mic pina fierbe 15-20 minute. Se bea lichidul cit mai cald
  • 500 ml apa fiarta in care se pune jumate de cana de otet de mere. Se fac inhalatii acoperindu-ti capul cu un prosop, atita timp cit sunt aburii calzi. Se desfac, ne mai fiind infundate, atit caile respiratorii superioare: nas, git, sinusuri, cit si cele inferioare: bronhiile si plaminii.
  • Ceara de albine. Se aplica ceara de albine incalzita pe o pinza de bumbac si se lasa sa se raceasca pe pinza. Se va obtine o fisie. Incalzita cu feonul, se ia si se aplica pe piept, aici temperatura depinde de fiecare. Atentie sa nu fie prea fierbinte, pentru ca va puteti provoca arsuri. Ceara de albine are efect antibacterian, expectorant si calmeaza tusea.
  • Sare. 500 gr de sare mare se incalzesc pe foc. Se toarna intr-un saculet si se pune pe piept intii intr-un prosop si pe masura ce se raceste se ia prosopul. Are efect de fluidizare a cailor nazale si calmeaza, prin topire, respectiv expectorare caile respiratorii.
  • Cimbru. Se  pun intr-un litru de apa, 5-8 ramuri de cimbru, se fierbe, se indulceste cu miere si se bea caldut 3-4 cani pe zi, la primele  semne de raceala.

Cearcane.

Noptile nedormite, oboseala acumulata, stres, somn agitat, o alimentatie defectuaoasa. Fiecare si toate la un loc pot duce la acele pungi maronii care se fac sub ochi si care sunt atit de inestetice. Binenteles, cearcanele pot semnala si o disfunctie sau o boala interna. Cele inchise la culoare sunt semnalmentele unei parazitoze, dar cele usoare pot fi remediate:

  • prin consum de alimente bogate in vitamina C- citrice, broccoli, zarzavaturi cu frunze verzi, ardei iute, capsune, kiwi, tulpina de rabarbura.
  • prin aplicare pe ochi a feliilor de castravete. Castravetele calmeaza pielea si atenueeaza cearcanele.
  • prin aplicare pe pleoape a feliilor de cartof. Se tin 10-15 minute dupa care se spala ochii cu apa calduta.
  • petale de trandafir. Se face o infuzie  intr-o 100 ml apa  se pun o mina de petale de trandafir. Se aplica pe ochi alternativ comprese calde si reci  timp de 15 minute.
  • patrunjel. Se ia o legatura de patrunjel, se mixeaza cu un galbenus si se aplica 10 minute pe cearcane. Se clateste cu apa calduta.

Glanda tiroida

Aceasta glanda este cea mai mare din corp si este responsabila cu functionarea normala a organismului. Tiroida este cea care afecteaza pulsul si tensiunea arteriala, nivelul energetic si nivelul colesterolului, tonusul muscular si vederea, la un moment dat. Daca ai un mod de viata sanatos toate aceste afectiuni nu-si fac simtita prezenta, dar daca se intimpla si ai necazuri cu disfunctiile acestei glande, natura este din nou, cea care salveaza organismul prin ameliorarea si chiar indepartarea cauzelor dereglarii.

  • pentru a ajuta glanda sa functioneze bine se face din 300 gr de caise uscate, 300 gr stafide si 300 gr nuca, date prin masina, un amestec, peste care se toarna sucul de la la 3-4 lamai. Puse intr-un vas se vor acoperi cu miere. Se mesteca si se iau 3 linguri pe zi, 1 lingura dimineata pe stomacul gol si 2 seara inainte de culcare.
  • nuca. Se marunteste coaja de stejar si nuca si se fierb timp de jumatate de ora la foc mic. Cind s-a racit putin se pune o compresa calduta pe zona glandei. Un remediu foarte bun este consumul a 3-4 nuci cu o lingurita de miere, dimineata inainte de micul dejun.
  • tinctura de rostopasca. Aduce la normal functiile glandei tiroide, reduce si chiar elimina, nodulii si chisturile. In 50 ml de apa fiarta si racita se pun 2 picaturi de tinctura de rostopasca, cumparata de la magazinul naturist. Tratamentul tine 30 zile si in fiecare zi se vor pune cu 2 picaturi mai mult- 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16- respectind aceeasi cantitate de apa. Odata ajunsi la 16 picaturi pastram aceasta proportie pina la ultima zi. Se  bea dimineata inainte de masa. Se face pauza 10 zile si se reia tratamentul daca este necesar.
  • seminte de in. Asigura detoxifierea glandei tiroide.Intr-un litru de apa se pun 5 linguri de seminte de in si se da la foc mic 10 minute. Se consuma aceasta bautura calduta fiind, cite 5 pahare pe zi. Cura poate dura 2 saptamini.

Aceste retete se vor administra doar cu stirea si acordul medicului.

Cu sanatate pentru tine

Cherry Lady pe Facebook

Mioara  Hususan

Related Images:

Comments

comments

Tags: , ,

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori