Argintul-remediu sau otrava!

Vase de argint

Apa pastrata in vase de argint are calitatile unui antibiotic natural extrem de eficient.

Daca mergi la biserica, vei realiza la un moment dat ca lingurita cu care iei impartasania este de argint (sau asa ar trebui sa fie), iar vasele in care se tine apa sfintita sunt de argint! Te-ai intrebat de ce? Pentru ca argintul este un metal cu virtuti terapeutice cunoscut de milenii. La inceputul secolului 20 s-a renuntat treptat la utilizarea lui in favoarea medicamentelor. De cativa ani a reinceput utilizarea lui tot mai mult. Sunt mii de teste in care se confirma ca ionii de argint au efect bactericid, distrug circa 650 virusi si germeni, fiind un foarte bun dezinfectant.

 

Apa tinuta in recipiente de argint ajuta la mentinerea sanatatii si pastrarea longevitatii. Acum 4000  de ani medicii chinezi foloseau in acupunctura ace de argint. In anchitate, grecii au observat, ca in timpul razboaielor, aristocratii nu erau atinsi de bolile care produceau epidemii, cum era dizenteria, in timp ce membrii clasei de jos mureau cu miile. Explicatia e simpla: foloseau tacimuri si vesela de argint care i-a protejat de epidemii si boli. Fenicienii navigau mult timp si pastrau apa, vinul, laptele in vase de argint ca sa le pastreze nealterate mult timp.

La inceputul secolului xx, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac, iar la nasteri  picurau in ochii nou nascutului picaturi de solutie de argint, sa distruga eventualele bacterii care pot provoca orbirea. In America de Nord, colonistii care strabateau vestul

puneau in lapte un dolar de argint ca sa-i intarzie alterarea. Pe statia spatiala internationala argintul coloidal este folosit pentru transformarea apei reziduale ii apa potabila. La fel se intampla si pe MIR. Argintul este un dezinfectant universal, adevarat medicament detronat de aparitia penicilinei si apoi uitat. Antibioticele sintetice sunt utile, dar au efecte adverse daunatoare si in timp capacitatea de distrugere scade pentru ca organismele patogene devin rezistente la actiunea lor.

Antibiotic si antioxidant.

In organismul uman argintul are rolul unui “sistem imunitar secundar”. Au fost realizate studii privind actiunea terapeutica a argintului in forma coloidala si i s-a prezis un viitor luminos. Redescoperirea argintului coloidal in medicina a inceput in 1970. Larry C. Ford de la Scoala de medicina U.C.L.A. a realizat o serie de teste de laborator care au dovedit capacitatea argintului de a distruge bacterii ca: Streptococcus pyogenes, Staphylococcus Aurcus, Neisseria gonoree, Gardnerella vaginalis, Salmonella typhi, si alti agenti patogeni enterici si fungicide. Jim Powell intr-un articol din noiembrie 1988 scrie ca un antibiotic poate ucide jumatate de duzina de organisme din diferite boli, iar argintul ucide 650 de tulpini rezistente si este practic non- toxic. Dr. Harry Margraf din St. Louis a concluzionat ca argintul coloidal este cel mai bun antiseptic natural, fara efecte adverse care se poate folosi in chirurgie pe suprafete mari si chiar in fabricarea instrumentajului chirurgical.

Proprietatile medicale ale argintului.

Distruge eficient bacteriile. A fost si este folosit in medicina naturista de mii de ani. O lingurita de argint coloidal in fiecare zi, dar nu mai mult de 0.050 mg este suficient pentru a va purifica organismul de bacterii, intarind sistemul imunitar.

Are proprietati antifungice. Sunt o serie de ciuperci de piele care pot deveni foarte periculoase, mai ales daca se dezvolta, iar pielea umana este un loc favorabil pentru ele. Dar pot patrunde in organism sa dezvolte infectii interne. Apa de argint coloidal distruge aceste ciuperci. Este buna mai ales in cazul infectiilor vaginale.

Elimina virusii care provoaca raceli si gripe, care nu se trateaza cu antibiotice si sunt rezistenti la medicamente simple, pentru ca daca iei un medicament pentru o durere de cap elimini efectul pe termen scurt, dar nu si cauza, iar durerea va reveni mai puternica.

Impiedica dezvoltarea tumorilor. Fiecare om are in organism celule canceroase, dar acestea sunt in numar prea mic pentru a putea fi detectate si daca sistemul imunitar este puternic lupta usor impotriva acestor celule. Argintul coloidal imbunatateste sistemul imunitar, stimuland capacitatea de lupta impotriva virusilor, bacteriilor, microbilor etc.

Utilizarea argintului:pro si contra

Argintul este considerat a fi un remediu bun pentru organism si cei care poarta bijuterii din argint pur au o sanatate mai buna, dar nu trebuie sa faci abuz pentru ca, totusi, este un metal. Orice metal in cantitate mare devine periculos pentru organism. In corpul uman exista argint in cantitati foarte mici in celule, creier, sistemul nervos, sistemul endocrin, oase. Este foarte util intr-o serie de boli si afectiuni si este folosit de foarte mult timp cu succes. Faptul ca a fost utilizat in antichitate si in evul mediu, ca s-a scris despre efectele terapeutice pe care le are, arata ca este, intr-adevar, util corpului uman, dar in cantitate recomandata si dupa sfatul medicului. 

Pe mai multe bloguri si site-uri apare o informatie falsa sau trunchiata, ca nu este toxic si nu are efecte adverse. Ba are, daca este luat “dupa ureche”, fara un consult specializat si din locuri neverificate. In cantitate prea mare provoaca o boala numita argyria, pielea se coloreaza in albastru-argintiu si are 2 faze, colorare locala pe o portiune de corp si colorare generalizata pe tot corpul. Dar asta inseamna un consum de argint de 3.8 gr pe zi, iar doza recomandata este de  0.088 mg pe zi. In toate cazurile de argyria cunoscute consumul de argint s-a facut pe cale intravenoasa si intramusculara, nu pe cale orala.

Prin alimentatie poti ingera cam 100 mg pe zi, daca mananci multe legume. Ca sa te imbolnavesti de argyria trebuie sa ingerezi zilnic 380.000 mg pe o perioada de cel putin 1 an. In lume sunt multe cazuri de acest gen, sunt o multime de oameni care nu cunosc vorba asta “leacul nu-i cu sacul”.
argint
Argintul coloidal este un remediu eficient, dar trebuie sa te informezi serios, sa ceri sfatul medicului tau si sa ai mare grija de unde cumperi. Apare sub mai multe forme, cea mai utilizata este “apa de argint”. Tine minte, argintul coloidal este singura forma a argintului care poate fi folosita in deplina siguranta. Deci nu te duce la romi sa faci rost de argint.

Trebuie sa cauti la magazine naturiste, daca nu gasesti poti cauta pe internet, dar trebuie sa fii foarte atent, nu numai la ceea ce scrie pe site si la descrierea produselor, dar si la vechimea site-ului. Sunt destui care vand apa chioara imbuteliata.

Cu sanatate pentru tine,

Cherry Lady pe Facebook

Mioara Hususan

Comments

comments

Tags: , ,

Facebook Comments:

Leave A Reply (3 comments so far)


 1. Eleni
  2 years ago

  Argintul este un metal ce se considera ca este benefic pentru organism datorita proprietatilor sale medicinale. Nu sunt de acord cu @matusalem, deoarece din cate am citit, argintul este unul din metalele ce protejeaza de infectii. Daca era adevarat, cu siguranta aceste informatii erau facute public si erau accesibile tuturor.

  Despre argintul coloidal nu imi pot da cu parerea, este un concept relativ nou. In orice caz, felicitari pentru articol, ai spus lucrurilor pe nume!


 2. argint coloidal
  2 years ago

  Pana in anul trecut nici eu n-am avut incredere in argint. Atunci am facut un tratament cu argint coloidal pentru o problema de piele si m-a convins de tot. Am auzit persoane care au luat si intern, o sa incerc si eu, vreau sa fac un tratament pentru intarirea sisteului imunitar cu el.


 3. matusalem
  9 years ago

  Cu mahnire vad ca romanul are un creier incapabil de a face o analiza pertinenta.In timpul unui curs de nanotehnologie la o Universitate americana de prestigiu,am analizat usurinta cu care se vand anumite produse care nu au absolut nici un efect,cum ar fi solutiile de nanocarbon sau nanoaur cu scop medicinal.Argintul este unul dintre metalele grele care,ingerat,daca dimensiunea este de peste 65nm se opreste in ficat,distrugand celulele incet dar sigur.Daca dimensiunea este ceva mai mica va trece in circuitul sangvin,fiind purtat astfel spre alte organe,in special spre creier unde va obstructiona transmiterea impulsurilor nervoase provocand boli tip Parkinson(chiar mai rau decat o face aluminiul).Pe de alta parte,in solutie pot ramane impuritati de tetrahidridoborat de sodiu(folosit la preparare),un compus pe care nu cred ca vreti sa-l aveti la masa de pranz…
  Vad ca se face o mare confuzie…Evident,folosind vase din argint vom ingera anumite cantitati din acest metal dar,metalul ingerat nu va avea niciodata dimensiuni “nano”,organismul fiind capabil sa-l elimine.Nanoargintul(argintul coloidal) NU EXISTA IN NATURA!!!

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori