Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-content/themes/OptimizePress/lib/admin/admin-interface.php on line 1
Buchetele de conopida si sanatate « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Buchetele de conopida si sanatate

Inceput de brumar

Pornesc aceasta zi cu gandul si imaginea tuturor buchetelor de flori primite, acum la inceput de noiembrie. floriMulta bucurie au adus, iar aprecierea care rezulta de aici este de necontestat. Efectul pe termen lung este acea stare de multumire, de automultumire care te face sa mergi inainte mereu. Dar nu despre buchete de flori si beneficiile lor vreau sa vorbim, ci despre buchetelele de conopida.

Traiasca colegii

Cati dintre voi, in loc de o caserola de prajituri, fursecuri, biscuiti sau cornulete, ati avea pe masa la ciugulit, cum se spune, pana la pauza de masa, o caserola cu buchetele de conopida, felii crude de morcov, masline, parti din cotorul de la varza? Sunt convinsa ca ai facut deja ochi mari, pentru ca intrebarea de mai sus nu face parte din acea normalitate cotidiana a fiecaruia. Da, o colega de servici, mai in etate decat multe dintre cele 160 de fete cu care impart cele 8 ore de munca a adus intr-o caserola toate acestea. Privirile dezaprobatoare si comentariile negative care au urmat, nu vi le mai impartasesc pentru ca sunt lesne de inchipuit. Binenteles nu am tacut si chiar am felicitat-o pentru actiunea ei. In ciuda tuturor ironiilor care au urmat a servit in continuare din buchetelele ei de conopida.

O scurta cautare pe google ne aduce un raspuns simplu: conopida contribuie la protectia si  imbunatatirea activitatii ficatului, iar ca paralela sa fie perfecta”prajitura” contribuie la cresterea colesterolului, ajuta la imbunatatirea diabetului si incarca ficatul cu grasimi.

Vitamine si minerale 

conop gatitaConopida, ca si varza si broccoli fac parte din grupa legumelor crucifere, cu un continut mare de sulf. Mai exista in acest blog informatii despre sulforafan, se gaseste in varza, dar trebuie mentionat si aici. Sulforafan este un antioxidant existent in legumele crucifere care impiedica formarea celulelor cancerigene. Nu numai le impiedica, dar le si distruge pe cele existente. Ma ia groaza cand citesc despre cancer de san, cancer de colon, cancer de prostata, cancer pulmonar si la toate aceste tipuri de cancer, acel sulforafan din conopida, din varza, inhiba acele celule sa se dezvolte. Exista studii recente care arata legatura dintre acest consum de legume si dezvoltarea celulelor canceroase. Mai mult, in combinatie cu sofran, conopida distruge 95% din celulele bolnave in cancerul de prostata la barbati sau cancerul ovarian la femei. E mult? E putin? numai cei care sufera stiu cat valoreaza aceasta informatie.

 Pilula naturala din conopida

Foarte bogata in magneziu 11,16mg/100 gr, mangan si calciu fiecare in proportii destul de mari, conopida, saraca in calorii, este un aliment care contine fibre si se stie ca fibrele ajuta foarte mult la tranzitul intestinal. Conopida este un aliment des consumat in curele de slabire. Revenind la ceea ce spune google despre conopida, este un foarte bun detoxifiant natural al ficatului. Vitamina K existenta in conopida, complexul B: B1, B2, B3, B5, B9, calciu, fac ca acele buchetele de conopida sa fie adevarate pilule naturale in lupta pentru sanatatea noastra, a fiecaruia. Se stie ca vitamina K mai este numita si vitamina antihemoragica datorita proprietatilor ei de coagulare rapida in sangerarile si hemoragiile interne. Actionand preventiv atunci cand este in cantitate suficienta, este produsa de propria flora intestinala 50%, iar restul din consumul anumitor legume: spanac, broccoli, leustean, salata, cereale, tomate, varza si nu in ultimul rand conopida.conop

Calciul si magneziul sunt vitamine care ajuta si imbunatatesc, actionand prin prevenire, diverse afectiuni ale inimii. Corpul uman nu le produce, doar le preia din ceea ce consumam zilnic. Potasiul regleaza tensiunea arteriala, iar persoanele hipertensive carora li se recomanda diuretice ar trebui sa aiba un aport mai mare de potasiu tocmai datorita faptului ca multe vitamine si minerale trec direct in urina fara a fi folosite de catre organism.

Toate legumele din categoria cruciferelor ajuta la scaderea pana la parametri normali a colesterolului. Fiecare informatie este importanta, la fel cum este si fiecare vitamina care ajunge in corpul nostru pe o cale sau alta. 5 buchete de conopida mancate seara, oparite in prealabil, daca nu se poate direct crude, iti vor asigura un somn linistit si odihnitor. La asta contribuie cei 0.21 mg acizi grasi omega 3/100 gr conopida. Acizii grasi omega 3 ii mai gasim in carnea alba de peste, in nuci, in arahide.

Exista si contraindicatii la un consum masiv de conopida, cel putin persoanele care sufera de guta sau stiu ca au pietre la rinichi. Exista compusi in conopida numiti purine, care dezvolta acidul uric favorizand astfel depunerile pe articulatii. Guta este boala cunoscuta si sub denumirea “nici o masa fara carne “, unde excesul de grasime si compusi organici ii gasim depusi pe toate arterele. E nevoie de multa ambitie, vointa si cunoastere a propriului corp pentru a lua in considerare toate semnalele pe care le emite.

Hai la piata!

conopida murata      Conopida poate fi consumata in supa, in salata sau asortata cu alte legume, ca garnitura langa un sos cu usturoi. Se pot consuma si frunzele, dar foarte putina lume stie acest lucru. Inflorescenta conopidei se pastreaza alba si frumoasa in supe sau ciorbe daca se adauga putina zeama de lamaie.

Vitamina C actioneaza ca o bariera in calea oxidarii. Acelasi lucru se intampla si la ciuperci. De regula, toate legumele albe contin alicina, se oxideaza foarte repede in contact cu temperatura ridicata sau daca stau foarte mult in aer liber. De aceea e bine ca odata culeasa sau cumparata sa fie gatita intr-un timp scurt, nu dupa o saptamana de stat prin frigider. Isi pastreaza calitatile daca este pastrata la intuneric si la rece.

Pe toate tarabele, in pietele din fiecare oras, la ora asta e plin de conopida, varza si gogosari. Pusa la murat cu mult hrean, si doua, trei felii de morcovi e un adevarat deliciu atunci cand trosneste focul in soba, langa o iahnie de fasole sau o tocanita de cartofi.

Murata pastreaza toate calitatile conopidei crude, imbunatatita cu calitatile hreanului. Singurul dezavantaj este sarea foarte multa care se pune la muraturi, dar iti spun un mic secret, dubleaza cantitatea de hrean si injumatateste cantitatea de sare. Va fi mai bine pentru tine si toti cei dragi. Acum, dupa tot timpul petrecut aici, dupa tot ce ai citit, care este urmatorul drum? Catre piata in mod sigur!….

Cu sanatate pentru tine,

   CherryLady pe Facebook

Mioara Hususan

Comments

comments

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (1 comment so far)


  1. Felicia
    9 years ago
250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori