. Carnea sanatoasa a pamantului?Ciupercile! « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Carnea sanatoasa a pamantului?Ciupercile!

Un alt unghi

O intrebare de 100 puncte: Ce este mai greu 1 kg de plumb sau 1 kg de vata?

Binenteles ca zambesti, dar te rog, raspunde!
comparativ
Ai dreptate, kilogramul va ramane kilogram indiferent de ceea ce cantarim cu el, dar volumul este net diferit. Nu-ti ajung doua maini sa tii in brate un kilogram de vata, dar plumbul il tii intr-o mana.

Asemanator se poate pune problema intre ciuperci si carne, dar nu numai din punct de vedere cantitativ ci si calitativ. 1 Kg de ciuperci sunt de 100 de ori mai sanatoase pentru corpul tau fata de un kilogram de carne. Asa cum te-am obisnuit, va trebui sa si argumentez aceasta propozitie, poate chiar cu lucruri pe care nu le stii.

Beneficii si argumente

Ciupercile sunt considerate, cel putin pina acum- legume, desi ele fac parte din categoria fungilor(cresc si fara lumina solara), contin fibre, proteine si minerale si 80% din volumul lor sunt apa, motiv pentru care la toate preparatele cu ciuperci nu se adauga apa sau foarte putina.
ciuperci1
Ciupercile contin fibre si se stie ca o alimentatie care are la baza fibre, face tranzitul alimentar foarte usor, nu lasa depunerile de tot felul sa-si faca de cap in corpul tau. Foarte iubite de persoanele care au un regim alimentar vegetarian sau vegan, indiferent ca acest regim alimentar este periodic sau permanent, datorita continutului de proteine din ciuperci sunt considerate „carnea sanatoasa a pamantului”.

Foarte bogate in minerale, in functie de soi si locul unde cresc, ciupercile au in componenta lor: siliciu, calciu, seleniu, magneziu, iod, cupru, sodiu, cobalt, fosfor, potasiu, zinc, vitamine din complexul B si sunt singurele alimente ne-animaliere care contin vitamina D.

Se stie ca vitamina D  este vitamina esentiala pentru sistemului osos, este prima vitamina care se da unui nou-nascut, vitamina care fixeaza calciul in oase si vitamina care se produce in corpul uman  prin actiunea razelor solare.

O cura de 3- 4 saptamani in care sa nu lipseasca ciupercile de pe masa, iti poate face sistemul imunitar, rezistent in fata frigului, iar vitamina D, care iarna nu prea avem de unde o lua, isi va reface indicele valoric necesar sanatatii.

Seleniul care se afla in ciuperci este un luptator natural cu tumorile cancerigene, dar si un mineral care previne imbolnavirea inimii. Oferind satietate si aceasta bogatie de minerale, ciupercile sunt un bun aliment recomandat in dietele de slabire, dar si pentru mentinerea imunitatii la nivelul de anti-imbolnavire.

Zincul existent in ciuperci ajuta la eliminarea starilor depresive, la indepartarea stresului, iar potasiul regleaza tensiunea arteriala.

Nu degeaba in scrierile egiptene ciupercile sunt considerate alimentele care contin cheia nemuririi. Un pic cam mult spus, dar in esenta alimentele care constituie hrana si medicament longeviv fara efecte secundare.

Consumul de ciuperci

Comparativ la 100 gr ciuperci, caloriile sunt 35, proteinele 5, lipidele 0,5, iar glucidele 2,5,  in timp ce carnea de porc grasa la acelasi gramaj contine 340 calorii, 15 proteine, lipide 30, iar glucide deloc, iar carnea de pui 142 calorii, 21 proteine, 6 lipide si glucide, din nou, deloc. Organismul uman, valorifica 90% din calitatile ciupercilor, pe cand din carne nu poate lua decat aproximativ 40%.

Ciupercile regleaza nivelul glicemiei din sange, dar in functie de specie contin diversi antioxidanti care  ei insisi pot duce catre vindecarea tuberculozei sau a formelor incipiente de cancer.

Nutritionistii, recomanda ciupercile in dieta si alimentatia femeilor in mod special, tocmai datorita acestor antioxidanti care lupta cu diverse forme de cancer in mod expres luand in calcul cancerul la san, iar la barbati pentru cancerul la prostata.
albe ciuperci
Un component important al ciupercilor este acetilglucozamina, un derivat al glucozei cu rol de a repara celulele bolnave, asigurand o protectie a intestinelor si a stomacului.

Fie ca sunt ciuperci albe, champignon, ghebe, hribi sau pleurotus, rascove sau galbiori, ciupercile sunt alimente care nu cad greu la stomac, se digera foarte repede, inlatura senzatia de foame.

Luate separat, ghebele si galbiorii de exemplu, au calitatea, prin continutul lor, de a imbunatati vederea, ciupercile albe si brune, datorita antioxidantilor sunt „legume”anticancer si antitumorale, buretii iuti au proprietati antibacteriene si previn infectiile aparatului respirator. Pleurotusul, acele ciuperci gri, intaresc circulatia  sangelui si oxigenarea lui.

Se stie, carnea este un aliment greu digerabil aproximativ 8 ore, dar ciupercile necesita doar a zecea parte din acest timp pentru a tranversa organismul uman, automat consumul de energie atat de necesar va fi si el mai mic. Ciupercile nu contin amidon si colesterol, ceea ce este foarte important in marea majoritate a bolilor.

Din cele cateva sute de mii de specii de ciuperci exista ciuperci comnestibile si ciuperci otravitoare. Daca nu le cunosti, nu te risca sa cumperi sau sa aduni personal din diverse locuri. Consumul de ciuperci presupune  cunoasterea lor, a beneficiilor pe care le aduc organismului si, nu in ultimul rand, a locului de unde le iei.

Cele mai bune sunt cele proaspete, care se pot pastra pina la 48 ore la rece, dar si aici exista o mica discutie, pentru ca se oxideaza foarte repede, iar orice leguma care se oxideaza, in scurt timp, devine pericol pentru organism.

In salate, crude sau coapte, fierte sau semicalite, ciupercile sunt alimentul minune care-ti poate crea buna dispozitie, saturatie si, alaturi de alte legume, constituie baza unei alimentatii si vieti sanatoase.

Cu sanatate pentru tine


Mioara Hususan

Related Images:

Comments

comments

Tags: , ,

Leave A Reply (1 comment so far)


  1. lola
    12 ani ago

    va multumim pentru postare,multa sanatate si numai bine,bucurii acum in prag de sarbatori!!!

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori