Stiu ca ai ajuns azi aici zambind. Si eu am zambit cand am scris titlul, dar te asigur ca nu va fii un articol cu bancuri sau glume. Daca reusesc sa te tin aici pret de primele trei fraze…vei citi pana la capat, pentru ca stiu cat este de importanta pentru tine podoaba capilara. Da intr-adevar despre asta va fi vorba astazi in cele ce urmeaza. Despre caderea parului. Despre pernele pline cu fire de par. Despre periile care smulg in ciuda noastra si ceea ce mai este activ pe capul nostru!
Podoaba noastra capilara
Da, am spus pe cap! Ceea ce este inauntru, poate cu alta ocazie. Asa cum ochii sunt oglinda sufletului, zambetul reflecta o igiena completa a fetei, unghiile si mainile reflecta grija fata de noi insine, tot asa si parul este oglinda vitaminelor si mineralelor, dar mai ales, a lipsei acestora. Pielea de pe tot corpul, inclusiv de pe cap, este ultimul lucru care este hranit de uzina organismului, dar impreuna cu parul si unghiile sunt primele care sufera de cele mai mici neajunsuri in materie de vitamine si minerale.
Un om traieste in medie 60-70 ani si odata la 6 luni i se regenereaza parul complet. Atat este durata de viata a firului de par. Pe zi se pierd din cauze normale in jur de 80 fire. Nu sta nimeni sa le numere, dar fiecare sesizeaza, atunci cand se uita in oglinda sau cand se piaptana, daca sunt multe sau foarte multe fire de par cazute. Atunci cand sunt mai multe decat de obicei ar trebui sa cautam cauza.
Cauzele caderii parului!
Cauzele caderii parului pot fi multiple:
- matreata abundenta, vopsire si tratare cu substante chimice in mod repetat
- spalatul prea des pe cap
- stresul cotidian,
- anii si varsta care se tot aduna
- factori genetici
- sarcina, menopauza
- boli acute sau cronice, afectuni medicale grave sau mai putin grave.
- lipsa de vitamine, multitudinea dietelor
Dosarele x…in plete
Calitatea podoabei capilare dezvaluie multe. Totdeauna intoarcem capul dupa o doamna iesita de la coafor, dupa o frizura ciudata, dupa un par stralucitor in care vantul se zbate sa iasa, chiar si dupa un tip mai pletos!
Varfurile despicate arata o lipsa de proteine. Persoana respectiva nu maninca carne slaba, peste, iar legumele sunt putine si nu reusesc sa asigure intregul necesar de vitamine. Un par uscat semnifica o imunitate scazuta, o lipsa acuta de fier, automat o anemie severa, iar vitamina C consumata e doar cu gandul, motiv pentru care e indicat sa manance legume si fructe acre.
Daca auzi pe cineva ca-i creste parul foarte incet, acolo e lipsa de zinc, de vitamina A, vitamina C, poate fi chiar si o afectiune a glandelor tiroida sau endocrina. Parul gras nu are nici o legatura cu un exces de spalare, ci cu un exces de vitamina A, care in par se reflecta cel mai repede.
O dieta bogata in carne slaba, peste, fructe de mare, ficat, grau, branza, nuci, alune asigura cantitatea de zinc necesara unui par frumos, bogat, des; alimentele bogate in fier ca: spanacul, rosii, sfecla, orez, ovaz, brocoli, mazare, cartof, carne rosie asigura stralucire.
O cura de 30 zile cu ulei de catina, consumat zilnic cite o lingurita si un tratament cu una din retetele sau remediile de mai jos vor asigura pentru tine o podoaba capilara de invidiat.
Si in acest caz natura este sursa care ne poate remedia o problema. Exista o multime de plante care pot fi eficace impotriva caderii parului. Magazinele naturiste au o multime de tincturi care pot fi aplicate contra caderii parului.
- Nasturel. O planta mica cu niste floricele galbene ca si nasturii, se stoarce pe o bucatica de tifon si se face masaj pe pielea capului, ajuta la regenerare.
- Ulei de masline. Impiedica caderea si regenereaza. Se face masaj cu ulei de masline, se lasa 4 ore, acoperindu-se capul cu un prosop si se spala cu sampon.
- Coada soricelului. Se face un decoct (fierbere 15-20 minute) din 50 gr. planta uscata, se fiebe intr-un litru de apa, se raceste, se strecoara si se clateste parul cu ce a ramas!
- Yucca. Sucul care se gaseste in frunze este foarte indicat pentru masajul puternic al radacinilor, pentru stoparea caderii si fortarea regenerarii.
- Brusture. Stopeaza caderea parului. Se face decoct cu 30 gr planta la un litru de apa si se clateste timp de 10 zile dupa spalare. Cu tinctura de brusture se maseaza pielea capului, contra caderii si a matretii. Ceaiul de frunze de brusture elimina acneea!
- Hamei. Tot sub forma de tinctura ajuta la regenerare.
- Propolis.Un masaj zilnic cu alifie sau tinctura de propolis ajuta la cresterea parului.
- Ardei. Tinctura de ardei, prin masajul puternic al radacinilor parului stopeaza caderea excesiva.
- Urzica. Contine aminoacizi, clorofila, vitamine: A, C, K, minerale: calciu, magneziu, siliciu. Prin clatirea parului dupa spalare cu ceai de urzica se intareste radacina.
- Frunza de nuc. Ca si urzica, se face un ceai dintr-o mana de frunze, se strecoara si se clateste parul dupa spalare timp de o luna de zile, va asigura un par stralucitor si matasos.
- Ulei de ricin. Prin masarea odata la 10 zile a radacinilor, regenereaza si intareste radacina firului de par.
- Rozmarin. Este o planta aromata folosita mai des la bucatarie, dar si o planta medicinala care combate raceala, durerea de cap, dar si stimuleaza cresterea parului. Se face o infuzie (se pune planta in apa clocotita) din 50 gr plante uscate la un litru de apa si se maseaza zilnic timp de zece zile.
- Flori de tei. Tictura din flori de tei prin masaj puternic al pielii capului, stimuleaza cresterea parului. Aceasta se poate prepara si acasa, dintr-o mana flori de tei, peste care se toarna 100 ml de alcool. Se lasa la macerat 10 zile, agitandu-se foarte bine zilnic. Dupa cele 10 zile se maseaza radacinile cu solutia strecurata, odata pe saptamana.
Retete care stopeaza caderea parului
- Contra caderii parului si a matretii. Se iau 500 gr praf de cedru de la magazinele naturiste, se amesteca cu 2 galbenuse de ou si 5 picaturi de suc de lamaie. Se sta 15 minute cu masca pe par, se clateste si se repeta la 10 zile.
- Contra caderii parului. Din 2 linguri de ulei de masline, 1 ou si 5 picaturi de zeama de lamaie se face o pasta, se aplica pe cap, se sta 45 minute cu ea si se spala cu sampon. Se repeta saptamanal pina cand ajunge la normalitate. De regula dupa 4 sedinte cu masca pe par se remediaza.
- Pentru aspect de par des si lucios se amesteca 1 kefir cu 1 galbenus, 1 ceapa mare rasa foarte fin si un paharel de rachiu. Din toate acestea rezulta o pasta fina care se aplica pe par, lasandu-se 2 ore. Se repeta la 10 zile.
- Pentru un par subtire si fin. Se face o pasta din 2 linguri de smantana, 1 lingura de ulei ricin, 1 lingura suc de lamaie si balsam de par care se aplica timp de 15 minute. Se repeta reteta la 7 zile timp de 1 luna.
- Iar acum ca sa raspund la intrebarea pe care am scris-o in titlul articolului, caderea parului poate fi oprita prin remedii naturiste.
- Cu sanatate pentru tine
Mioara Hususan
Related Images:
Comments
Tags: caderea parului, minerale, regenerare, remedii naturiste, vitamine
Leave A Reply (4 comments so far)
Paun
9 ani ago
Eu iau ca sa n imi mai cada parul un produs folixin. La inceput nu preadaadea randament da observ ca incep sa apara rezutate si sa nu mai cada atat de rau parul.
Stef
11 ani ago
If you do need a translator (from English to Romanian and from Romanian to English) don’t hesitate to contact me ! 🙂 cheers
кaк можно похудеть быстро
11 ani ago
certainly as if your website nevertheless, you should check out the spelling upon many of your content. A lot of these are filled together with transliteration problems and that i locating the idea really annoying to see the truth nevertheless I most certainly will undoubtedly can come once more just as before.
Mioara si Doru
11 ani ago
The Romanian language is written correctly. Translation is very weak. Probably translator that i use is not quality.