Oare de ce?
Tot mai des, in ultimul timp, am fost intrebata de ce boala sufar sau care este motivul pentru care am ales aceasta tema de blog: Remedii naturale. N- am sa inteleg niciodata aceasta optica. N- am sa inteleg niciodata de ce se interpreteaza intr- un mod negativ fiecare gand, fiecare actiune, de ce am devenit atat de rai, egoisti si ingusti la minte incat nu mai vedem nimic curat in jurul nostru, in viata noastra!?
Sa- ti pese ce se intampla cu tine, cu sanatatea ta, sa vrei sa fii informat, sa te educi permanent, cu fiecare actiune, in aceasta directie, sa incerci sa impartasesti aceste lucruri celor din jurul tau, sa vrei cu toate simturile tale de om, sa ai in jurul tau oameni care sa nu mai inghita imediat un medicament la primul semn de boala si, cand sunt in market, sa vada dintr-o privire multitudinea de chimicale care se ascund in produse superb ambalate sau sa stie ce inseamna acel 2% carne intr- o tona de mezeluri.
Daca toate astea inseamna sa fi bolnav, atunci da……sunt bolnava si ma tratez cu Remedii naturale.
Remediu natural nu este neaparat o planta medicinala culeasa, ci si o stare pozitiva, o atitudine mentala pozitiva. Daca- ti place sa stii ce face vecinul, sa- i spui lui x ce face y si invers, sa duci vorbe urate despre unul si despre altul…atunci locul tau nu este aici.
Orice sentiment negativ consuma din energia personala atat de necesara pentru a supravietui neplacerilor vietii. Critica este benefica atata timp cat este pozitiva. Invidia, barfa, mandria, meschinaria nu- si au locul in acest blog si nici in viata ta sau asa ar trebuii sa fie, cel putin!
Miroase a tei infloriti
Ai simtit izul teilor in aceste zile? Venind de la munca, drumul trece pe o alee unde pe stanga si pe dreapta fac de straja tei infloriti. Un calm ireal coboara spre tine in acele momente. Imi aduc aminte cu drag vremurile cand, copii fiind, luam o scarita construita de tata si pe strada cel mai putin circulata de masini, zona istorica a Sibiului, urcam si adunam flori de tei. Eram atat de fericiti cand veneam acasa cu plasele pline. Mama il intindea prin toata casa.
Nu se termina socul de uscat si era plin de tei si noi atat de mandri. Aerul din incapere te relaxa si toate fricile noastre, toate temerile, parca dispareau. Acum, mama fiind, stiu ca pulberea din floare de tei indeparteaza starea de anxietate, iar infuzia florilor de tei calmeaza si linisteste.
Un om nervos se linisteste daca bea o cana de ceai de tei, iar daca- l bea seara inainte si dupa cina, o sa doarma mult mai linistit tocmai datorita componentelor sale. Atentie insa, o doza mai puternica de ceai poate provoca o stare contrara, adica agitatie si insomnie.
Ceaiul si infuzia din flori de tei
Crizele, bufeurile, transpiratia abundenta si starile de neliniste, pe care le provoaca menopauza- femeilor, pot fi diminuate cu o cana de ceai bauta zilnic timp de 2 luni sau tinctura din flori de tei, luata sub forma de picaturi dimineata, la amiaza si seara. Consumat permanent alaturi de o alimentatie sanatoasa, ceaiul de tei va imbunatati circulatia sangelui si a inimii.
Ceaiul de tei, baut pe stomacul gol, are un efect sedativ, calmeaza durerile de cap si migrenele aparute din senin, iar daca il bei cald dupa masa, calmeaza si reduce tusea uscata(contine o substanta emolianta). Baut fierbinte, in limitele pe care le stie fiecare, este un puternic ajutor in caz de raceala favorizand transpiratia abundenta si eliminarea toxinelor. Foarte bun este si in cazul convalescentei dupa tratamentul hepatitei B si C. Protejeaza si repara celulele bolnave ale ficatului.
Cand era mica in apa in care o imbaiam, pe fetita mea, puneam pentru un somn linistit, o cana de ceai din flori de tei, iar florile uscate si neconsumate timp de un an de zile le asezam intre perne. Efectul: am un copil care nu se trezea noaptea nici sa planga, nici sa manance; dormea linistita ca un ingeras…, la fel cum doarme si acum! Puse constant in apa cand faci baie, florile de tei alunga durerile articulare. Acelasi efect de inlaturare al durerilor articulare il are si scoarta de salcie, frunzele de mesteacan, frunzele de urzica, consumate in paralel sub forma de ceai si in saculetul cu plante daca- l pui in apa cand faci baie.
Mierea din flori de tei, ca si cea din salcam, calmeaza tusea. O cana de lapte indulcita cu miere de tei, va aduce acelasi somn odihnitor ca si o cana de ceai din flori de tei.
Din spusele batranilor din jurul meu, batistele imbibate cu ceai de tei si aplicate pe ochi seara, indeparteaza cearcanele atat de inestetice pe care orice femeie, care are grija de ea, se chinuie sa le ascunda sub straturi de fard. Cremele naturale care au in compozitie pulberea florilor de tei, calmeaza pielea, amelioreaza acele pete rosii care produc mancarime si iritatie, intinde si atenueaza ridurile din jurul ochilor.
De Rusalii exista o traditie- se aduc acasa ramuri de tei inflorit, pastreaza starea de bine din casa si se spune ca alunga grindina, tot asa cum salcia este adusa de Florii.
Carbunele ars din lemn de tei inlatura constipatia si vindeca ulcerul gastric. Carbunele, in general, reduce starea de balonare si regleaza tranzitul intestinal. Cand te simti balonat arde o bucatica de lemn de tei sau salcam si mananca carbunele rezultat. Daca nu ai lemnul respectiv arde bete de chibrit si mananca carbunele.
Spusele batranesti afirma ca teiul intareste inima, motiv pentru care cardiacilor le este recomandata plimbarea de seara pe aleile cu tei infloriti. Cu parfumul florilor de tei in nari, te salut!
Cu sanatate pentru tine
Mioara Hususan
Related Images:
Comments
Tags: alimentatie sanatoasa, ceai de tei, flori de tei, remedii naturale, sanatate
Leave A Reply (No comments so far)
No comments yet