. Guma de mestecat,femeile frumoase si cauciucul! « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Guma de mestecat,femeile frumoase si cauciucul!

Femeile frumoase

Obiceiuri urate. Da, despre acest lucru vreau sa povestesc cu tine astazi. Oare ce are asta de a face cu remediile naturiste si cu hrana sanatoasa despre care scrii, te vei intreba si, pentru moment, iti dau dreptate!gumaNiciuna, dar ca sa ajung acolo cu randurile mele, trebuie sa ai un pic de rabdare! Ce inseamna obicei urat? Sa nu saluti cand intri intr-o incapere, sa arunci pe jos gunoaiele, sa strigi intr-o biblioteca, sa razi la morga, sa fumezi pe strada si exemplele ar putea continua, inca 100 de randuri de aici in jos. Iti respect timpul pe care mi-l acorzi si iti multumesc  pentru asta!

Pe mine personal, ma devasteaza sufleteste toate aceste obiceiuri urate. Poate, sunt eu mai ciudata, dar ce impresie iti face tie o femeie frumoasa care molfaie guma de mestecat in fata ta si mai face si baloane? Se vrea culta si inteligenta si vrea sa-ti demonstreze ca vantul bate dinspre ea! Ai patit asa ceva? Cum ai reactionat? Ai incercat sa ignori lipsa ei de educatie si sa-i asculti spusele, nu-i asa? Sau nu te-a mai interesat ce spune?

Centru chimic

guma1Ei bine da, ai intuit exact. Despre guma de mestecat am sa scriu astazi. Despre otrava din guma de mestecat, despre beneficiile ei majore asupra organismului uman si despre faptul ca este atit de indispensabila traiului zilnic, incat daca nu o mestecam, murim:) Ghilimelele le pui unde vreiEu m-am ingrozit, cand am citit ce aditivi si chimicale se pun in paine, pe tine sper sa te ingrozesc de-a dreptul cu ceea ce gasim in guma de mestecat.

Aspartan- substanta raspunzatoare de diabet, scleroza, obezitate, depresie si afectiuni oculare, sunt toti acei indulcitori artificiali pe care-i simtim in primele zece minute de mestecare. Indulcitorii incetinesc dezvoltarea organismului copiilor si produc dereglari ale sistemului nervos. Colorantii, toti colorantii sunt facuti din petrol, dioxid de titan, rosu 40, lac albastru 2 si se stie, tot ce este colorant artificial este cancerigen.

 Maltitol, xilitol, sorbitol sunt alcooli de zahar, dar sunt atat de improvizati si readunati incat nu mai e nimic natural in ei. Efectele acestor substante sunt durerile de cap, diareea. Uleiul de cocos hidrogenat si amidonul sunt substantele care dau viata lunga pe raft gumei de mestecat, cu cat termenul de garantie e mai lung cu atat contin mai mult, de regula acest termen de garantie e scris atat de mic, incat nu mai conteaza!

Baza de guma, care este facuta doar din cauciuc, plastic si un material ce le leaga, rasina! Acetatul de polivinil nu este altceva decat acel aracet alb pe care il folosesc tamplarii la lipit si imbinat mobila. Ceara parafinata este o substanta care se face din petrol rafinat. Toate acestea si nu le-am citat pe toate, prin mestecare, chiar si numai 10 minute, trec in corpul nostru.

Absolut nici un component al gumei de mestecat nu este natural, rezultatul- guma de mestecat, indiferent de aroma, culoare, cu sau fara zahar nu poate fi benefica pentru om si organismul lui. Pe ambalajele foarte frumos colorate ale gumei de mestecat, toate aceste fraze de mai sus, le poti gasi sub forma asta, e drept scrise atat de mic, incat de regula, nu te mai chinui sa vezi: E171, E320, E330, E420, E421, E422, E950, E951, E967! Stii ce este trist? Marii consumatori ai acestei opere alimentare sunt copii! Copii nostri! Acum sti ce contine! E un adevarat caleidoscop chimical in guma de mestecat!

Beneficiile gumei de mestecat

Am cumparat-o, pentru uz personal sau pentru cineva drag. Prin mestecare, sa admitem, ca se produce o cantitate de saliva indeajuns de mare incat sa ne clateasca dintii, de resturile din alimentatie, dar prin stimularea salivei intra in actiune si sucul gastric, cel care se ocupa cu maceratul hranei din stomac, iar mestecatul acesta in gol, cum se spune, nu face altceva decat sa duca la aparitia gastritei si a ulcerului.

Sucul gastric este bazat pe acid clorhidric, iar tot acel exces se va transforma intr-o binemeritata baie cu acid clorhidric. Procesul de masticare solicita articulatiile. Le-ai auzit vreodata pocnind? Un pocnet scurt la nivelul urechii? Articulatiile presupun existenta cartilagiului, iar pocnetul vine de la lipsa cartilagiului dintre articulatii. Asta ca sa nu mai vorbesc de proteze si lucrari dentare care deja solicita toate articulatiile, ne mai fiind nevoie a se si lipi cu guma de mestecat.

                                                      cauciuc

Prin mestecarea gumei, depunem un efort in plus. Orice efort presupune cresterea productiei de oxigen, iar oxigenul alimenteaza vasele de sange catre creier. De aici s-a tras concluzia, destul de gresita, ca guma de mestecat ajuta la imbunatatirea memoriei. Nu guma, ci efortul produs prin mestecare, duce la un aport mai mare de oxigen.

Consumata pe stomacul gol, inainte de masa, guma de mestecat, produce ulcer sau gastrita. Scrasnitul din dinti in timpul noptii, este un semn al modificarii muschilor faciali, datorita mestecatului in gol.

Guma mestecata la volan, in timp ce citesti sau inveti, va reduce capacitatea de concentrare, pentru ca sangele nu mai ajunge la creier, alimenteaza doar muschii faciali. Persoanele care frecvent mesteca guma, din diverse motive, stres, nervi, gust, miros isi modifica toata structura muschilor faciali. Orice grupa de muschi lucrata se contureaza, bicepsi, tricepsi…! Cand nu mai sunt lucrate aceste grupe de muschi, se lasa, in cazul muschilor faciali formeaza pungile din barbie, ridurile de pe obraji.

La magazinele naturiste se gaseste ulei organic de menta. O picatura are acelasi efect ca si 20 minute de masticatie a caucicului din guma de mestecat. O felie de lamaie poate curata si improspata respiratia. 3 frunze de menta pot aduce un aer proaspat, daca le mesteci doar un minut! Acelasi efort de 20 minute, mestecatul, transforma-l in gimnastica. Iti va fi mult mai bine.

Orice aliment consumat, presupune cunoastere si responsabilitate. Am auzit o fraza azi „Mi-asum propriile fapte, nu-s toate bune, nu-s multe rele!”

Cu sanatate pentru tine

Mioara Hususan

Related Images:

Comments

comments

Tags: ,

Leave A Reply (3 comments so far)


  1. Bezea
    12 ani ago

    Da… Deci tre’ sa ma apuc de dropsuri?
    :))


    • Mioara si Doru
      12 ani ago

      Numai daca-ti plac aditivii.Nici dropsurile nu-s mai naturale.:)


  2. garetbora
    12 ani ago

    Super informatiile, nu stiu daca o sa renunt definitiv sa mestec guma, dar promit sa nu mai mestec guma atat de mult. Ms.

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori