. Infoiata si afurisita ca o varza! « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Infoiata si afurisita ca o varza!

Esti varza!

Dupa 10 ore de servici, vii acasa, pregatesti masa, randuiesti casa, speli cateva haine si luna deja bate in geamuri.

Te asezi pe un scaun, sa verifici lectiile celui mic, calci hainele sotului  pentru o noua zi de munca, suni un om drag, sa vezi ce mai face si auzi  in telefon: Esti varza, n-ai fost atenta ce am zis!”durere1

Varza, adica esti infoiata, ai multe obligatii pe cap si totusi rezisti si la frig si la indatoriri si la cerinte…..important este ca esti varza, si ti le faci pe toate singura, cele care depind de tine. Oare de ce suntem asa vazute? ma refer, la noi femeile, pentru ca la barbati nu am auzit aceste apelative.

Poate sa fie cui de beat, poate sa aiba 10 maini pe stanga, poate sa fie fustangiu, poate sa fie rupt din soare…..ei nu sunt varza. Absolut toata lumea cand spune”esti varza” se gandeste negativ, pentru ca in mod sigur, daca ar stii ce face si unde este buna varza…., nu ar mai desconsidera nici leguma…, nici femeia!

Remediu si leac la boala de stomac

varza1Din acest moment incepe dansul. Am sa iau varza pas cu pas, foaie cu foaie si am sa zdruncin putin calitatile si beneficiile. Ca orice leguma varza este 75- 85% apa, restul de 25% fiind vitamine si minerale.

Fier, sulf, potasiu, sodiu, iod, magneziu, calciu, cupru, fosfor, vitamine A, B1, B2, C toate le gasim in foile de varza. In 100 gr varza se gasesc pina la 450 mg natriu, 30 mg sodiu, 65 mg calciu, 20 mg magneziu, 2 mg fier, 65 mg fosfor.

Bogata in vitamine si minerale, dar saraca din punct de vedere caloric, varza este una din legumele recomandate in dietele si curele de slabire, mai nou au aparut chiar si pastile care contin concetrat intr-o pilula, calitatile verzei.

Bogata in fibre o salata de varza are acelasi efect ca si un diuretic, actionand asupra unei constipatii persistente precum matura in casa, nu degeaba popular, verzei i se mai spune si matura intestinelor.

Ca leguma este un aliment care se digera relativ greu, dar ca remediu natural, varza este prima recomandata in tratarea ulcerului gastric (boala a stomacului cu foarte mare aciditate) sau duodenal. Cum am zis-o de multe ori, leacul nu-i cu sacul, o dieta prelungita doar cu varza, in cantitate mare in loc sa trateze dauneaza.

Multi bolnavi de stomac refuza cu incapatanare consumul de varza indiferent de forma sau pregatire, desi varza inlatura starea de satietate si balonare pe care o dau mancatul cu pofta sau mai mult decat este necesar.

Consumata ca aperitiv, o salata de varza cu otet, actioneaza ca un burete nelasand alcoolul sa ajunga in sange, devenind astfel un  mijloc de a preveni betia si acea stare „cui de beat”. Parca vad niste ochi mari cat cepele, totul este insa cu masura.

Nu mananci o farfurie de varza si pe urma nu te mai ridici din fata butoiului cu vin pentru ca intervine acea linie care desparte starea de remediu si prevenire, de starea de betie, respectiv boala.

Antioxidantii lupta anticancer

 Varza este bogata in sulf si contine o substanta numita sulforafan care stimuleaza puternic producerea unor enzime care joaca rolul de detoxifiere a ficatului, acesta reusind să mențină în limite normale colesterolul și trigliceridele.
varza rosie

SULFORAFANUL este o fitosubstanță sau fitonutrient care se găsește în toate legumele crucifere: brocoli, conopidă, varză de Bruxelles și varză. Are rolul de a stimula productia de enzime cu rol anti-inflamator si antibacterian.

Sulforafanul este agentul cu rată foarte mare de anihilare a bacteriei Helicobacter pylori, care cauzează ulcerul duodenal
și pentru că menține sănătatea celulelor este, de asemenea, o alternativă extraordinară a chimioterapiei în caz de tumori canceroase
– dr. Edith Kadar.

Tratamente cu varza

Tratamentele cu compusi pe baza de sulf din varza, determina  retragerea tumorilor maligne cu 40%, dar pentru asta e nevoie ca macar o masa pe zi sa contina varza, salata de varza sau suc de varza dimineata si seara timp de 4 saptamani. Sucul de varza sau salata de varza este recomandata celor suferinzi cu inima, de guta sau reumatism, desi se stie ca varza favorizeaza gazele intestinale, impediment care poate fi contracarat cu amestecul de suc de morcov. Un dezavantaj al salatei de varza este adaosul de sare care- i distruge toata vitamina C, atat de necesara organismului.
Vitamina C, vitamina A au un puternic efect antioxidant si amandoua la un loc opresc sau incetinesc producerea cataractei si lupta cu celulele canceroase. Un bol de salata de varza consumat de 3 ori pe saptamana reduce starea de oboseala psihica si fizica.
De foarte multe ori pentru dureri reumatice se inveleste locul dureros cu foaie de varza. Cu rabdare, un cot sau un genunchi invelit intr-o frunza de varza sau pur si simplu o cataplasma cu foaie de varza reduce durerea reumatica. Sunt femei in jurul meu varstnice care inainte de a se pune la somn isi invelesc mainile intr-o foaie de varza, dupa care isi pun manusi. Nu le mai amortesc mainile, iar senzatia de maini inghetate dispare.
descarcare

Pentru final, am lasat la urma o intamplare povestita de un preot. Nu  stiu cat este de adevarata, pe mine m-a impresionat! Un om de la tara bolnav de cancer a fost internat la un spital. Dupa consultatie il aude pe doctor spunand soptit „moare”.

A fost externat si ajuns acasa a inceput sa bea moare de varza acra de trei- cinci ori pe zi. A inceput sa se simta mai bine. La urmatorul consult medical, doctorul a avut o reactie de mirare.

-„Boala a recidivat, nu in totalitate, dar esti pe drumul cel bun! Ce-ai facut?”
-Apoi domn doctor, de cand mi-ati zis de moare n-am mai pus palinca in gura! in schimb am pus trei buti de varza la murat!”
Varza acra va face, insa, subiectul altui articol.

Cu sanatate pentru tine

Autor Mioara Hususan

Related Images:

Comments

comments

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori