Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-content/themes/OptimizePress/lib/admin/admin-interface.php on line 1
Noua ne pasa! « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Noua ne pasa!

Multe locuri in care este valoare

In ultimul timp au aparut foarte multe locuri in care citim si invatam despre sanatate, alimentatie, dezvoltare personala, educatie civica, politica, financiara etc.carte2

Si numai acest fapt ar trebui sa ne dea de gandit. Apar pentru ca trebuie, apar pentru ca fiecare  om care se implica in aceste lucruri simte lipsurile din educatia noastra. Nu ma exclud. Inca mai am multe de invatat, dar invatam impreuna.

Prin natura firii noastre le stim pe toate, actionam dupa ureche, dupa ce zice vecinul sau colegul de servici, dar o informatie clara si bine argumentata, nu o luam in seama. De ce? Pentru ca cel care o spune este deja etichetat. Omul este singura fiinta de pe pamant, care actioneaza intr- un fel sau altul datorita ratiunii si trece prin filtrul propriu ceea ce aude si vede. Dar cati fac acest lucru?

A gandi-gandire

Am in imediata apropiere oameni care nu au nici cea mai elementara educatie. Cand mananca se bat turcii la gura lor, cand intra intr- o incapere parca intra in cotet, cand ajung la toaleta murdaresc totul, cand vorbesti cu ei iti fac un balon de guma in fata, sfidand orice regula a bunului simt.

Nu cumva sa indraznesti a spune ceva, fata de aceasta educatie, ca intervine tonul ridicat, vorbe grele se arunca in stanga si in dreapta si tu, ca om cu cei 7 ani de acasa, ai doua variante, incerci sa ignori toate acestea si- ti vezi de drum sau te cobori si raspunzi incercand sa pastrezi un ton calm si o buna cuviinta minima. Niciodata nu mi- au placut certurile, le evit pe cat posibil, dar incerc sa le aplanez de cele mai multe ori. A respecta oamenii, nu inseamna a- i lua peste picior, ci din contra a incerca sa intelegi si punctul de vedere al celuilalt. La un moment dat ne trezim in vartejul unui lant al lipsei de educatie…din care mai iesi doar scuturandu- te de toate si plecand.

Vreau sa te intreb pe tine, cel ce petreci aici minute bune, ce inseamna bun-simt? Ce inseamna educatie? Cum procedezi atunci cand le simti lipsa? Personal, ma doare. Ma doare pentru ca ma gandesc ca acestea doua stau la baza vietii noastre de azi.

Scolile nu mai sunt ce au fost acum 20 ani. Alimentatia s- a stricat foarte mult. Politica a imbogatit cativa, iar pe restul i- a doborat la pamant, saracindu- i. Sanatatea…tocmai am citit ca am ajuns pe primul loc in lume la obezitate. Cancerul a castigat teren, cum intorci capul numai de asta auzi. Ziarele si posturile de televiziune, prezinta diverse liste cu mii de datornici la banci. Nivelul de trai este sub limita acceptarii.

Cultura s- a deteriorat si se promoveaza din plin prostia, incultura si ignoranta. Exceptiile, sunt atat de putine incat sunt inghitite de val. Minti “luminate” taie si spanzura dupa bunul lor plac. Suntem ca o casa fara stapani. O casa nelocuita se degradeaza cu fiecare zi pana la distrugere.

Sunt doar cateva exemple care dor! Ce ar trebui sa se mai intample ca sa actionam? Fiecare poate face ceva pe patratica lui!

Am mai spus acest lucru si o sa- l repet de cate ori voi putea. Educatia nu se termina odata cu scoala. Facultatea facuta prin mijloace banesti iti da doar o diploma pentru ca ai platit pentru ea, daca nu ti- ai insusit cele citite…atunci da…ai pierdut timpul degeaba. Vorba cuiva:”degeaba imi arati diploma de facultate cand eu nu inteleg numele scris de mana ta”.
carte3
Respectul se castiga, nu se impune cu pumnul in gura si diploma in frunte. Departe de mine gandul de a jigni pe cineva dintre toti cei care au urmat si au terminat o facultate. Omul sfinteste locul, se spune. Omul educat si caruia nu- i lipseste buna cuviinta.

Este loc in viata noastra de lucruri bune. Este loc sa invatam de la cel de langa noi. Este loc sa respectam valorile. Este loc sa stim ce si, de ce se intampla anumite lucruri. Da, sunt de acord, fiecare vede acestea toate intr- un mod personal. Nu tot ce e bine pentru mine poate fi bun si pentru tine. Dar lucrurile elementare sunt legi universal valabile. Te adaptezi si le pui in aplicare sau…te muti in jungla intre animale, numai acestea se mananca unele pe altele.

Vorbeste frumos, saluta cu toata gura, foloseste servetel la masa, nu zbiera atunci cand vrei sa transmiti ceva, nu te supara daca nu- ti este impartasit punctul de vedere, lasa- i si pe ceilalti sa vorbeasca…nu fii ca o moara stricata, pastreaza subiectul de discutie, nu ataca cu istorii de la Adam si Eva si mai ales formeaza- ti educatia continuu.

 

Cu sanatate pentru tine

 CherryLady pe Facebook

Mioara  Hususan

Comments

comments

Tags: , ,

Leave A Reply (1 comment so far)


  1. CRISTINA ENE
    11 years ago

    Aveti un blog foarte interesant.O sa revin cu placere.

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori