Mi s-au crapat calcaiele!
Ma dor calcaiele! Nu pot sa calc pe ele pentru ca a aparut o fisura pe partea exterioara. E drept ca merg cam mult desculta pe pamant in gradina, dar si pe ciment. Talpa goala de cele mai multe ori este cel mai la indemana papuc. O doamne, de cate ori nu am iesit din casa repede, repede sa fac ceva in curte. Acel ceva s-a legat de altceva si tot asa ma trezeam dupa o buna bucata de timp tot desculta. Nu rade pentru ca stiu ca faci la fel. Rezultatul? Bataturi, calcaie crapate, mers schiopatat si dorinta acerba de a scapa de papuci, desi nu sunt ei de vina, saracii.
Oare ce este de facut ?
Tratamente sau vorbe goale?
In mod normal eliminam efectul si pe urma contorizam cauza. Punem apa calda intr-un lighenas, apa in care putem adauga o ceasca de miere sau o ceasca de otet, putem stoarce o lamaie sau daca toate astea nu exista sau macar una dintre ele, putem recurge la o bucata de sapun. Ma rup de toate si 30 minute stau in aceasta apa calduta. Nu trisez pentru ca pana la urma e vorba de calcaiele mele. Am gasit si un burete mare si, da asa parca e mai bine. In apa calda calcaiele se inmoaie si cu ajutorul unei lame de foarfeca indepartez cat pot pielea moarta. Binenteles remediile naturale au efect de hidratare, daca crapaturile nu sunt foarte adanci. De regula omul nu-si prea face timp, atunci in faza incipienta, ci mult mai tarziu … cand pot chiar sangera.
Mierea adaugata in apa calduta alimenteaza crapaturile cu vitamine, otetul patrunde si inmoaie, lamaia asigura locului vitamina C care dupa cum stii este vitamina anti- imbatranire si de mentinere a pielii la nivelul hidratat. Am scapat de pielea moarta care, sincer, pentru toate femeile si, nu numai este cosmarul ciorapilor, fara sa mai vorbim de estetica piciorului intr- un pantof sau sanda. Agata, provoaca mancarime, iar disconfortul creat este de cele mai multe ori plin de sentimente contradictorii.
Ok deci am indepartat stratul acela de celule moarte. Urmeaza partea de tratare a crapaturilor. Cele la indemana sunt remediile naturiste. De exemplu: uleiul de masline sau untura de peste. Pe bunica o vedeam folosind chiar si o bucata de slanina. Pur si simplu ungea calcaiele cu bucatica de slanina sau untura si lua sosete. Dar repeta aceasta operatie cel putin o saptamana, seara de seara, iar duminica cand se gatea de biserica era tare mandra de calcaiele ei. Foarte buna este si crema de galbenele, luata de la farmaciile naturiste sau chiar facuta in casa din flori de galbenele maruntite si incorporate in untura pana devine o pasta. In zilele noastre si avand acces la foarte multa informatie, se mai foloseste uleiul de cocos, avocado, chiar pireul facut dintr-o banana. Se stie ca banana este un cumul de vitamine si dand pe crapaturi nu facem decat sa- i asiguram calcaiului necesarul de vindecare.
Uneori credem ca le stim pe toate
Recunosc, nu am crezut ca o banana facuta pireu, asezata pe calcaie, poate vindeca crapaturile, nu am crezut, dar am verificat, lucru pe care ti- l recomand si tie. Absolut nici un cuvant nu trebuie crezut inainte de a verifica. Am incercat chiar si o frunza de aloe- vera, taiata pe lung si folosind acel gel care- l are planta direct pe calcai. Dupa ce am stat cu el pe calcaie vreme de 15 minute, am spalat cu apa calduta. Nu- ti poti imagina efectul reconfortant pe care mi l- a oferit. Am folosit de- a lungul timpului si o felie de ceapa, strecurata 7 nopti intre soseta si calcai. Chiar si banalul bicarbonat de sodiu, adaugat in apa calduta, inlesneste pastrarea calcaielor moi si hidratate. Am ajuns insa intr- o era in care timpul este cel mai aprig dusman. Suntem mereu grabiti. Intre doua servicii sau alergand intre familie si servici, uitam sa punem pret si pe noi. Calcaiele crapate nu se vindeca intr- o zi sau doua, ci trebuie consecventa in hidratare, vitaminizare si ungere. Cremele vitaminizante care se gasesc acum in comert sunt o cale mai usoara pentru vindecarea calcaielor crapate, dar de cele mai multe ori o cale mai costisitoare.
Cauzele crapaturilor? Sunt multiple!
- Poate fi o deficienta de vitamine
- deficienta de acizi grasi, omega 3
- insufienta hidratare zilnica
- neglijenta si mers mult descult
- incaltaminte mult prea stransa
- tratament intrerupt la jumatate cand crapaturile nu sunt vindecate in profunzime
Adevarul de necontestat este ca picioarele sunt ultimele ingrijite in lista zilnica, desi sunt cele mai importante, pentru ca ne sustin fara drept de apel, intreaga zi. Mainile le spalam de foarte multe ori, fata, gatul, ochii de asemenea. Dantura si parul iarasi au parte de atentie. Machiajul de- asemenea. Modul cum ne imbracam, chiar si incaltamintea au parte de atentia noastra. Pana la 30 ani, mai indus, mai rugat, te ingrijesti ca sa faci fata tuturor oportunitatilor, dar cand incep necazurile, cand incep greutatile, ne facem tot mai putin timp pentru noi. Cum sa dam 30 minute zilnic, pentru bai calde la picioare, pentru hidratare si vitaminizare?
Trebuie. Trebuie sa ni le oferim. Nu pentru ceilati ci pentru noi insine. Pielea, parul si unghiile sunt primii semnatari ai corpului ca ceva merge bine sau nu in corpul nostru. O hidratare zilnica buna, o alimentatie sanatoasa, sportul, igiena sunt factori care spun multe despre noi. Ce inseamna o femeie frumoasa, daca privind de- a lungul corpului ei sa- i zaresti calcaiele crapate, pedichiura ne- aranjata? Mi-e usor sa- mi imaginez grimasa de pe chipul tau! Sunt insa in fiecare bucatarie, tot felul de ingrediente care ne pot ajuta in lupta cu frumusetea. Binenteles vizitele la medic, ne pot oferi siguranta zilelor, a ceea ce urmeaza sa se intample, desi sunt foarte multe de spus si in aceasta directie, dar despre asta cu alta ocazie.
Am ajuns impreuna in acest loc. Inainte de a vindeca putem preveni!
Cu sanatate pentru tine,
autor Mioara Hususan
Related Images:
Comments
Tags: alimentatie sanatoasa, frumusete, hidratare, tratament calcaie, vitamine
Leave A Reply (No comments so far)
No comments yet