![](https://remediesnaturist.com/wp-content/themes/OptimizePress/timthumb.php?src=http://remediesnaturist.com/wp-content/uploads/2013/06/soc4.jpg&h=200&w=200&zc=1)
Am plecat dupa soc
O zi cu soare, fara nor si picaturi de ploaie. Am fost sa adun soc. Nici nu a trebuit sa ma deplasez foarte mult. socul creste oriunde, pe orice pamant, iar iesirile si intrarile din orice localitate sunt pline cu acest arbust. Florile albe sunt vizibile de la mare distanta, iar daca urzicile nu te impiedica sa te apropii iti faci un bine adunand florile sale inmiresmate. Cea mai curata bautura facuta la final de mai este intr- adevar socata. Ce beneficii aduce corpului tau socata? Stii? Ia loc si cuteaza a citi. Nu ai nimic de pierdut…..
Beneficiile florilor de soc
Ca toate florile parfumate oferite de natura, socul aduce o stare de calm. O incapere in care sunt asezate la uscat flori de soc poarta in ea linistea naturii. Acesti ciorchini mari cat palma, cu acele stelute de floare se usuca, de preferat la soare, tocmai pentru a grabi evaporarea apei.
Pentru un beneficiu rapid se folosesc la socata flori proaspete, dar si uscate cand celor proaspete le-a trecut timpul.
La 10 litri de apa se pun 12- 15 ciorchini de floare, 3 lamai taiate felii si 500 gr miere sau zahar. Pentru o culoare placuta se pot carameliza 100 gr de zahar. Pentru fermentatie rapida, bunica adauga un colt de paine si punea borcanul acoperit cu un tifon la soare.
In doua- trei zile, strecura totul in sticle si le ducea la racoare in pivnite. Din pivnita…dipareau repede tocmai datorita acelui astampar al setei pe care il dadea socata.
Socata este naturala
Pe langa faptul ca este naturala, fara aditivi si coloranti aiurea, socata este in prima faza un foarte bun purgativ, eliminand constipatia. Daca stii ca ai pietre sau nisip la rinichi, ajuta-te singur. Bea 1,5- 2 litri de socata timp de 7- 10 zile si vei vedea diferenta. Stimuleaza activitatea rinichilor, previne alte depuneri si elimina din cele existente.
Deasemenea, actioneaza ca si patrujelul eliminand retinerile de apa care se fac in organism, mai ales la maini si picioare, desi pe retetele medicale acest lucru se numeste „furosemit” – un medicament care elimina retinerile de apa.
Sub forma de ceai, florile de soc indeparteaza febra si raceala. Daca si inhalezi aburii degajati vei reusi sa scapi destul de rapid si de sinuzita. Baut cald, reda claritatea glasului in caz de raguseala. Dizolva grasimile si este un bun luptator cu obezitatea.
Studii recente demonstreaza ca socul, mai precis o cura de 7-10 zile de ceai de soc reda elasticitatea pielii, dizolvand acele portocale ale celulitei. Ceaiul de soc este si un bun detoxifiant tocmai datorita proprietatilor sale de eliminare a apei din organism.
Tot ceaiul din flori de soc este recomandat contra tusei. Asa cum sustin mereu, leacul nu-i cu sacul, excesul de ceai de soc poate produce stari de voma, diaree si deshidratare. Aduce la parametrii normali tensiunea arteriala, imbunatateste capacitatea de memorare si concentrare.
Baut seara, ceaiul de soc, calmeaza si linisteste, iar daca este fierbinte, are efectul aspirinei, transpiratie abundenta si scaderea febrei. Este antireumatic si folosit, datorita proprietatilor sale, si de persoanele care au guta.
Socul este foarte bogat in vitamina C si efectul pe care-l are de eliminare a apei, il face o planta medicinala completa. Pe o parte da organismului din substantele sale nutritive, iar pe cealalta elimina apa si detoxifica organismul. Fructele florilor de soc, acele bobite negre, uscate si consumate sub forma de ceai, au efectul de a combate si de a diminua hemoroizii, dar daca nu sunt coapte au un anumit grad de toxicitate.
A consuma excesiv pe o perioada mai lunga de timp, duce la pierderi mari de potasiu prin urina. Florile aduse pe piele pot provoca un fel de alergie, multe bobite rosii pe suprafata atinsa. Femeilor care au nascut si alapteaza, le este recomandat ceaiul de soc, putand mari lactatia atat de necesara in perioada aceea.
Cataplasma cu ceai din flori de soc este recomandata de farmaciile naturiste pentru combaterea furunculelor, acele purulente si dureroase umflaturi subcutanate. Pulberea facuta din flori uscate revitalizeaza organismul in lupta cu virusii care provoaca raceli. Un varf de cutit de pulbere combate inflamatia mucoaselor cailor respiratorii, reduce durerea de cap, durerile musculare care insotesc racelile si starile gripale. Aceasta pulbere facuta din flori de soc, daca e luata cu jumatate de ora inainte de masa este de ajutor persoanelor sedentare care, dupa masa,…se aseaza frumos la televizor sa le tihneasca masa…:)
Ti-ai luat plasuca? Gaseste o zi cu soare si du-te si aduna-l! Eu tocmai am facut acet lucru!
Cu sanatate pentru tine
Mioara Hususan
Related Images:
Comments
Tags: alimentatie sanatoasa, beneficiile remediilor naturale, ceai de soc, remedii naturale, sanatate, soc
Leave A Reply (No comments so far)
No comments yet