Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-content/themes/OptimizePress/lib/admin/admin-interface.php on line 1
Stresul,oboseala…comunicarea « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Stresul,oboseala…comunicarea

Buna dimineata:)

In fiecare dimineata, ne trezim si spunem”buna dimineata” celor dragi, atat celor de-acasa, cat si celor pe care ii intalnim in lumea virtuala, pe care am cladit-o in jurul nostru. Poate o spunem voios, in mod sigur in acel moment trezim sentimentul de bucurie, de multumire”uite ca totusi nu e suparat(a)” si putem cladi ziua pe sentimente frumoase, dar in momentul cind simti incruntarea, cind simti tensiunea si frustrarile acumulate, iti vine sa o iei la fuga si sa te intorci cand ii va trece. Tot asa e si-n retelele de socializare.

O imagine frumoasa, un gind, o melodie te fac sa stai cu drag in fata calculatorului, sa-ti umpli paharul cu energie benefica venind dintr-o mie de parti. Si totusi, a fii placut pentru unii, nu inseamna sa fii placut pentru toti. Exista oameni rautaciosi, oameni invidiosi, oameni goi pe dinauntru care emana in jurul lor aceasta goliciune a inimii, aceasta stare deloc buna. Ii simti, dar nu-i poti ocoli si atunci ai doua alternative, ori sa ignori acest fel de oameni, ori sa devii ironic si sa-i raspunzi cu aceeasi moneda, desi acest lucru e foarte departe de felul tau de-a fi.

Atitudine

Fac parte din generatia celor care au avut 20 ani in decembrie 1989. Nu stiu cum gandesc alte generatii, nu stiu ce simt alte generatii, pot doar sa spun ce simt si stiu eu. Am lucrat 20 de ani in vanzari, in industria serviciilor.

Am invatat, ca un zambet sincer, o vorba spusa din inima, transmit o stare de bine celor din preajma ta, oamenii se identifica cu acea fraza pe care nu o mai auzi, dar e spusa sau cel putin gandita, dupa indepartarea ta, “un om minunat”!

Adevarul este ca influentam, constient sau nu, prin starea noastra, pe ceilalti. “Vorba dulce mult aduce”, zice o vorba veche. Asta nu inseamna sa ne prefacem, sa spunem ce nu gandim, doar ca sa dea bine, ci sa fim mai buni. In saptamana di-naitea Pastelui si a Craciunului, auzim vorba asta de ne iese pe urechi. SA FIM MAI BUNI. Dar oare numai atunci trebuie sa fim asa? Fiecare avem experiente care pot fi date ca exemplu si fiecare dintre noi stie si s-a lovit de aceste lucruri.

Probleme si necazuri sunt in fiecare casa, cine le neaga…se minte singur, dar a le pune in carca celorlalti, a-i imbogati pe ei cu toate ale tale… Traim intr-o tara care de 20 ani merge din rau in mai rau, pentru ca noi, ca oameni, suntem din ce in ce mai egoisti, mai rautaciosi. De ce?

Frumusetea vine dinspre interior spre exterior. Starea de bine vine de la noi inspre noi. Individual, sunt convinsa ca fiecare este de acord cu acest lucru, dar pe scara larga, in societate … se schimba datele problemei. De ce?

 

Iubesc oamenii de valoare. Ador sa stau linga ei, sa fiu in preajma lor, atat cat mi se permite. Nu vorbim de cei care doar pozeaza in oameni de valoare! Iubirea de oameni este cel mai bun remediu pentru fiecare din noi. Am spus remediu? Da, pentru ca a fi sanatos fizic nu presupune si sa gandesti sanatos!

Se spune si tind sa cred ca asa este: atragem ceea ce vrem sa fim si ne simtim atrasi de ceea ce ne place. Nu trebuie decat sa fim atenti la starile noastre emotionale. Asa cum avem grija de ceea ce punem in farfurie, tot asa trebuie sa existe un autocontrol a ceea ce emitem.

In procesul comunicarii 55% este limbajul corpului, 37% al vocii si doar 8% revine cuvintelor. Comunicarea non-verbala este majoritara si daca acest mesaj il contrazice pe cel verbal avem tendinta de a nu mai asculta cuvintele.

Incruntarea face parte din comunicarea non-verbala, dar pentru aparitia unui singur rid permanent pe fata noastra, trebuie sa ne incruntam de 200.000 ori. Ne nastem cu un anumit numar de celule nervoase. Pe parcursul vietii, din diverse si “n” motive pierdem din ele. Sunt singurele celule din corpul omenesc, care nu se mai refac, cel putin asa se stia pina acum. De ce sa fim rai?? Sa facem riduri, sa pierdem celule nervoase, ani din viata si tot asa !

Rasul, voia buna, bucuria, veselia, sunt stari pe care trebuie sa le avem pemanent. Sunt remedii naturale ale corpului si sunt la indemana oricui. Spre deosebire de legume si fructe pe care le gasim in piete, magazine sau gradina, pe acestea le gasim in noi insine si nu afecteaza…portofelul.

Iti doresc o saptamana cu multe ┬ázimbete, bucurie si o viata lunga….fara riduri!:)

Cu sanatate pentru tine!

Cherry Lady pe Facebook

Mioara  Hususan

Comments

comments

Tags: , , , ,

Leave A Reply (1 comment so far)


  1. midas
    10 years ago

    Inteligent si cald eseu ! Mi-a mers la inima !

    veronica

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori