. Vitamina C « Remedii Naturale
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home4/libraline/remediesnaturist.com/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Vitamina C

 

Vitamina C un scut pentru o batrinete frumoasa!

 

Vitamina C sau acidul ascorbic, este poate, cea mai geniala inventie a naturii. Este un super antibiotic. Molecula de vitamina C este compusa din carbon, hidrogen si oxigen. In organismul uman are 2 mari functii: intarirea imunitatii si echilibrarea psihicului.

lamai-465x390

Animalele isi produc singure aceasta vitamina din glucoza, dar in organismul uman nu se produce intern si este recomandat sa mancam in fiecare zi un fruct care o contine. Vitamina C reprezinta catalizatorul tuturor reactiilor vitale. Fara ea n-ar fi posibila viata si miscarea.Vitamina C combate eficient toti agentii patogeni, parazitii, virusii, microbii si mai ales radicalii liberi, care sunt responsabili cu imbatranirea si in final moartea.Vitamina C este un aparator eficient al tineretii.

Contrar publicitatii care se face privind aportul de vitamina C al citricelor, cantitatea de vitamina C continuta in catina si agrise la 100 de grame de fruct este de 60 ori mai mare decat cea continuta de citrice.

Vitamina C+Calciu=Stomatologii naturii.

Lipsa acestei vitamine din organism duce la o perturbare in biochimia creierului si a nervilor, la opacizarea pupilei si aparitia cataractei, la slabirea oaselor si a dintilor. O lamaie consumata zilnic intareste dintii si gingiile mai bine decat orice pasta.

 

Gingiile si alveolele maxilarului au nevoie de foarte mult calciu, aceste se deplaseaza lent in organism, dar daca este suficienta vitamina C, formeaza compusi numiti – chelati- si se misca rapid. Efectul se vede in aprovizionarea cu calciu a dentinei, materialul din care sunt facuti dintii. Fara vitamina C eficienta calciului scade cu 50%

Calciul si vitamina C sunt stomatologii naturii, adica dusmanii medicilor dentisti. Este mai sanatos sa mancati in fiecare zi 2 lamai si veti avea o respiratie proaspata si dintii perfect curati. E foarte bine daca mananci lamaia cu pulpa cu tot, nu doar sucul. Atunci actiunea ei va fi de 20 de ori mai puternica. Pulpa contine bioflavonoide- antioxidante puternice. Vitamina C regleaza procentajul de fier din organism si-l transfera in sange pentru a oxigena celulele, ajuta foarte mult si la mentinerea unui corp suplu.

S-a demonstrat deja ca persoanele obeze au un deficit de vitamina C de peste 70 %, practic toate functiile organismului sunt dereglate. Daca vrei sa slabesti consuma fructe cu continut mare de vitamina C zilnic. Vitamina C are un rol major in regenerarea si repararea tesutului conjunctiv. Este de mare ajutor in prevenirea si tratarea traumatismelor suferite de sportivi.

Carenta de vitamina C:

Sangerarea gingiei, raceli dese, varice, hemoroizi, inflamarea mucoaselor, surplus de greutate, oboseala persistenta, nervozitate, stare depresiva, riduri, caderea parului, dificultate de concentrare, talpa gastei la ochi, incretituri ale pielii etc. Toate acestea reprezinta efectul lipsei de vitamina C.

Vitamina C este absorbita repede si usor in sange si celule. Intr-un organism sanatos leucocitele sunt pline cu molecule de vitamina C, fiind bine inarmate pentru lupta cu microbii. Vitamina C nu este toxica, iar supradoza este imposibila. Surplusul se elimina prin urina in 24 de ore.

Vitamina C si radicalii liberi.

Vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanti (alaturi de vitaminele A si E, Seleniu) care distrug radicalii liberi, ajutand organismul sa-si pastreze sanatatea. Radicalii liberi sunt grupuri de atomi cu un electron necuplat care smulg dintr-o alta celula un electron- mancarea preferata- slabind celula, care apoi va fi atacata de alte miliarde de radicali. Acestia se multiplica exploziv si se dezvolta extrem de usor intr-un mediu toxic si nociv. In corpul uman apar in urma:

  • unei bai de soare de cel putin 10 minute,
  • o plimbare pe o artera intens circulata,
  • consumul alimentelor bogate in conservanti, aditivi, coloranti  descarcare

Fumatul este echivalentul unei fabrici gigant de radicali liberi. Fumatorii ar trebuii sa consume alimente bogate in vitamina C. Stiai ca moleculele de tiroxina au in sarcina sa mentina corpul suplu si vioi? De ce nu reusesc? Glanda tiroida, plasata in fata laringelui, produce tiroxina suficienta, insa molecula ei foarte vulnerabila este imediat “mancata” de radicalii liberi si nu mai ajunge la celule. Are nevoie de “politisti” pentru escorta si acestia sunt moleculele de vitamina C. Daca ai o alimentatie bogata in vitamina C zilnic, tiroxina ajunge la celule si te vei mentine suplu.

Ochii care ne salveaza viata.

Lichidul lacrimal contine de 20-50 de ori mai multa vitamina C decat sangele. Un cristalin afectat de cataracta este sarac in vitamina C. Un supliment de 1 gram pe zi poate stopa si chiar vindeca boala. Este de mare ajutor si celor care sufera de glaucom. Administrata in doze mari (30 grame zilnic), duce la scaderea tensiunii intraoculare pana 16 mm Hg (milimetri coloana de mercur). Orice tensiune intraoculara ce depaseste 17 mm Hg si pana la 50 mm Hg este patologica.

Vitamina C intareste tesutul conjunctiv.

In centrul unei rani recente se acumuleaza vitamina C; fara ea nu se poate forma un nou tesut conjunctiv din colagen. Noul tesut este elastic, dar foarte rezistent la rupere. Vitamina C poate ameliora si astmul bronsic, deasemenea are actiune antialergica si dezinflamatoare. Chiar si o doza de 1 gram zilnic (doza moderata) este benefica. Vitamina C creste productia de colagen de 6 ori, ajutand pielea sa ramana neteda si elastica.

Ateroscleroza se poate preveni.

Vitamina C tonifica si vindeca vasele sanguine. Prin mentinerea peretilor interiori netezi impiedica depunerea cristalelor din colesterol solidificat si calciu, care ingusteaza vasele de sange ducand apoi la instalarea aterosclerozei. In lipsa unei alimentatii sanatoase vasele de sange si venele devin poroase si sangele trece in tesut.

Vitamina C are rol de substanta stimulatoare si de protectie la nivelul glandei hipofize, face posibila secretia a 10 hormoni care controleaza  4 domenii: sexualitatea, cresterea, stresul si functiile glandei tiroide.

Tot vitamina C participa la sinteza noradrenalinei, care ne invioreaza si ne face euforici. Noradrenalina se sintetizeaza in cazul confruntarii cu un pericol in care este nevoie de reactii fulger. Vitamina C este prezenta si la sinteza serotoninei, substanta fara de care nu putem dormi si nici sa ne relaxam.

Cu ajutorul vitaminei C se transmit impulsurile nervoase, se stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare. Lipsa acestei vitamine din organism provoaca imbatranire cerebrala, distrugerea masiva a neuronilor si maladia Alzheimer.

 

batrani

Vitamina C este prezenta in fructe, legume, ierburi. O concentratie  mare se gaseste in lamaie si varietatile de lime, pomelo, grapfruit, portocala, kiwi, agrise, coacaze, papaya, capsuni dar si in legume : rabarbura, gulia, radacina de hrean, varza de Bruxelles, broccoli, ardei iute, conopida, spanac, varza verde cruda si in coaja de mesteacan alb.

Cantitatea de vitamina C este calculata in mg la 100 de grame de leguma ori fruct. O cantitate foarte mare de vitamina C se gaseste in catina de gard, 2500 mg la 100 gr si maces, respectiv 2000 mg la 100 gr, fata de 40 cat are lamaia atat de mult laudata si 50 cat are portocala. Si coacazele au mai mult, 200 mg la 100 gr.

Fructele si legumele trebuie consumate vii, nu fierte, pentru a nu-si pierde o mare parte din vitamine, minerale, substante nutritive. Tulpina de rabarbura trebuie consumata cruda, sub forma de suc sau, pur si simplu, ca orice fruct dupa ce se indeparteaza pielita care o inveleste.

Rabarbura contine o cantitate mare de vitamina C, dar este mai usor de mancat decat lamaia, trebuie doar decojita sau trecuta prin robotul de bucatarie si se obtine suc. Este mult mai usor sa iei catina sau maces la borcan sa o acoperi cu miere si  iei 3-5 bobite pe zi si ai acoperit necesarul zilnic de vitamina C.

Cu sanatate pentru tine,

Cherry Lady pe Facebook

Mioara Hususan

Related Images:

Comments

comments

Tags: , , ,

Leave A Reply (2 comments so far)


  1. Crina
    9 ani ago

    Wow..atat informatii bune… trebuie sa le luam in serios si sa ne gandim la sanatatea noastra.


  2. Diana
    12 ani ago

    Sa nu uitam de beneficiile ‘secrete’ ale vitaminei C, si anume ca este un foarte bun luptator impotriva cancerului.

250x250

Arhive

Articole

Categorii

Ascult Si Citesc

Buton

Bloguri, Bloggeri si Cititori